zaterdag 7 december 2013

Zwart-wit fotografie heeft een enorm zeggingskracht

In het digitale tijdperk is zwart-wit fotografie hip geworden. Monochrome foto's kunnen een enorme zeggingskracht krijgen.  Voor de festiviteiten rond het 300-jarig bestaan van cafĂ© De Macote aan het station in Wervik  maakte ik verschillende monochrome foto's  Ook onderwerpen in de natuur lenen zich uitstekend tot zwart-wit fotografie.  Ondermeer een oud tramspoor in Dochamps (Ardennen) bleek een uitstekende locatie. In Kreta ontdekte ik hoog in het gebergte een Grieks toilet... Een oud vrouwtje in een Grieks dorpje, de naam kon ik onmogelijk onthouden,  las de krant. Ze bleek niet zo opgezet met het feit dat ik een foto nam. Toen ik haar het beeld toonde op mijn toestel, reageerde ze dan toch enthousiast.  Geen opmerkingen:

Een reactie posten